Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 050 - 537 00 92
  • info@nidema.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

31-08-2017

Zakelijke bezittingen niet verzekerd op inboedelpolis

Bij veel ZZP-ers lopen zakelijk en privé al gauw door elkaar heen. Er wordt een PC aangeschaft, een i-Pad en een telefoon en toch zijn die soms niet verzekerd op de inboedelpolis. Waar ligt de grens?

In Nederland zijn een miljoen ZZP-ers actief. En iedere ZZP-er heeft bepaalde goederen nodig om zijn werk te kunnen doen. Goederen die vaak gewoon thuis worden bewaard. Maar 'zakelijk' en 'privé' zijn voor een verzekeraar toch echt twee verschillende risicoklassen. Een inboedelverzekering geeft over het algemeen dan ook alleen dekking voor goederen die ook echt 'privé' zijn.

Een nog groter risico vormt de aansprakelijkheid voor schade aangericht aan of bij anderen. Het particuliere risico is natuurlijk gewoon verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), maar zodra je een schade hebt aangericht in de hoedanigheid van ZZP-er zal de AVP geen dekking meer geven.
Een webwinkel, in de weekends bijverdienen als dakdekker, 's avonds als nagelstyliste actief zijn, het zijn allemaal zakelijke activiteiten en privépolissen geven daar geen enkele dekking voor. 

Kun je het risico eigenlijk wel verzekeren?

Op zich natuurlijk wel. Maar er is geen kant en klare oplossing voor te geven. Per individueel geval kan het verschillen. Als je af en toe iets op Marktplaats verkoopt zullen verzekeraars niet moeilijk doen. Maar iemand die via Ebay een online winkeltje heeft, kan bij een brand de schade aan zijn verkoopvoorraad waarschijnlijk al niet meer kunnen claimen op de inboedelverzekering. De grens is dus vaag. Ga in gesprek met jouw adviseur over de beste verzekeringsoplossing. We hebben vaker met dit bijltje gehakt.

Het risico van aansprakelijkheid moet je niet onderschatten

Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Helemaal wanneer daardoor bij iemand lichamelijk letsel ontstaat. Maar ook bij het leveren van diensten kan financiële schade ontstaan. Denk aan een verkeerd ingevulde aangifte inkomstenbelasting. Het kán aansprakelijkheid opleveren. Maar zodra de schade een zakelijke achtergrond heeft zal de particuliere verzekeraar geen dekking meer willen geven. 

Daarom zijn verzekeringen adviesproducten

Ieder risico moet goed ingeschat worden. En daar is nu eenmaal een goed overleg voor nodig. Want pas bij schade zal blijken of risico´s afdoende verzekerd zijn. Verzekerden die thuis ook aan het ondernemen zijn, moeten de verzekeringen hier echt op afstemmen. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens