Hoe mogen we je helpen?

Stijging hypotheekrente

De maatregelen van de ECB, met als doel de inflatie aan te wakkeren, lijken effect te krijgen. Binnen de financiële wereld is met vreugde vastgesteld, dat de steeds maar dalende inflatie, met zelfs een dreiging naar deflatie, tot staan lijkt te zijn gebracht. Voor de economie lijkt dat een positief bericht. Want bij een lichte inflatie met heel licht stijgende prijzen heeft de consument altijd meer neiging tot het kopen van producten. 

Stijgende renteStijgende tendens

Rentes zijn altijd aan schommelingen onderhevig. En het zou nog iets te vroeg kunnen zijn om al te spreken van een trendbreuk. Maar de nu oplopende inflatie heeft inmiddels ook al zijn effect op de kapitaalmarkt.
De barometer die het verloop van de rente op die kapitaalmarkt registreert laat zien, dat die in 1 week tijd is opgelopen met maar liefst 0,6%. Een uitzonderlijke stijging voor zo'n korte periode. 

Hypotheekrente

Voor de woningmarkt kan dat een minder positief bericht zijn. Want de hypotheekrente is rechtstreeks gekoppeld aan de rente op de kapitaalmarkt. En een stijging van de rente op de kapitaalmarkt heeft over het algemeen ook een stijging van de hypotheekrente tot gevolg. En stijgende hypotheekrentes zorgen voor zwaardere maandlasten. Met als gevolg, dat bij eenzelfde inkomen minder hoge hypotheken mogelijk zijn. 

Scherpere normen NHG

Per 1 juli worden bovendien voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) scherpere normen van toepassing. Niet alleen wordt per die datum de maximale NHG-grens verlaagd van € 265.000 naar € 245.000, de nieuwe tabellen laten zien, dat ook de bedragen die aan hypotheeklasten besteed mogen worden per 1 juli 2015 verlaagd worden. 

Lagere NHG-maxima, scherpere normen en een stijgende rente.
Misschien is dit wel hét moment om nog eens kritisch naar uw hypotheekwensen te kijken. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 08-05-2015. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie